NaslovnicaNovostiBespovratna sredstva za unapređenje turističke ponude i usluga

Bespovratna sredstva za unapređenje turističke ponude i usluga

Javni poziv za podnošenje prijava ima za cilj dodatno poboljšati ponudu i zadržati turiste na duži period, doprinoseći ugledu Via Dinarice kao regionalne turističke destinacije kroz poboljšanje i proširenje turističkih smještajnih kapaciteta i povećanje raznolikosti turističkih usluga i proizvoda duž bijele, zelene i plave staze u Bosni i Hercegovini. U širem smislu, ova šema za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava će doprinijeti jačanju cjelokupnog turističkog sektora u Bosni i Hercegovini.via dinarica

U skladu s gore navedenim, ovaj javni poziv za podnošenje prijava se odnosi na sljedeće 2 prioritetne oblasti:

Prioritetna oblast 1: Poboljšanje uvjeta i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata duž bijele, zelene i plave staze Via Dinarice u Bosni i Hercegovini.

Prioritetna oblast 2: Unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, povijesnog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma i slično) duž bijele, zelene i plave staze Via Dinarice u Bosni i Hercegovini.

Ukupna raspoloživa financijska sredstva u okviru ovog javnog poziva iznose 227.500,00 KM, pri čemu će se, na osnovu konkurentskog procesa, podržati realizacija minimalno 13 prvorangiranih prijedloga projekata. Bespovratna sredstva po jednoj prijavi mogu iznositi od 13.000 KM do maksimalno 17.500 KM. Za svaki projekt podnositelj prijave mora osigurati sufinanciranje iznosu od minimalno 15% od ukupnog iznosa predloženog budžeta (15% sufinanciranje podnositelja prijave i 85% sufinanciranje iz projektnog fonda ovog poziva).

Krajnji rok za prijave je 8.5.2019.godine do 16:00 sati, te Vas pozivamo da se dodatno informirate o pozivu i na info danima kako slijedi:

  • Sarajevo, 23.4.2019. u 11:00 sati, Zgrada UN-a
  • Banja Luka, 24.4.2019. u 11:00 sati, Hotel Vidović
  • Mostar, 25.4.2019. u 9:30 sati, Hotel Mostar


Poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava je jedna od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT). Druga faza ovog projekta se provodi u suradnji sa domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Napomena za korisnike iz prve faze projekta Via Dinarica: korisnici bespovratnih sredstava dodijeljenih u prvoj fazi projekta Via Dinarica (2014. – 2017.) imaju pravo učešća u ovom javnom pozivu samo ukoliko su ostvarili ciljeve postavljene u vlastitim projektima financiranim i implementiranim u prvoj fazi projekta Via Dinarica i to mogu valjano dokazati.

Detalji o pozivu, kao i sva prateća dokumentacija, nalaze se na ovom LINKU.

Ukoliko su Vam potrebna bilo kakva dodatna objašnjenja u vezi ovoga javnog poziva molimo Vas da pišete isključivo na sljedeću e-mail adresu   najkasnije 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava.

 

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 22.2 °C
Tlak zraka: 981.4 mbar
Relativna vlaga: 43.0 %
Brzina vjetra: 1.7 m/s
Smjer vjetra: J
Udar vjetra: 5.7 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 24.5.2019 14:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

trebizat-heritage-trails