NaslovnicaNovostiPriopćenje sa 21. sjednice Općinskog vijeća Grude

Priopćenje sa 21. sjednice Općinskog vijeća Grude

grb

Općinsko vijeće Grude održalo je 21. sjednicu 8. travnja 2019. godine. Dnevni red od 35 točaka, dostavljen u materijalima za sjednicu, dopunjen je sa jednom točkom: 36. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o adresnom sustavu općine Grude i označavanju naseljenih mjesta, ulica i trgova nazivima te zgrada brojevima.

Izvod iz Zapisnika sa 20. sjednice Općinskog vijeća Grude jednoglasno je usvojen, bez primjedbi.

Svi predloženi akti su jednoglasno usvojeni.

Usvojenom Odlukom o dopunama Poslovnika Općinskog vijeća Grude predviđeno je slanje poziva sa materijalima elektroničkom poštom te prethodna najava nazočnosti građana i predstavnika medija sjednicama Općinskog vijeća.

Nakon glasovanja, usvojeno je Izvješće o izvršenju Proračuna općine Grude u 2018. godini i Izvješće o radu Općinskog načelnika u 2018. godini.

Odlukom o odobravanju pribavljanja kratkoročnog zaduženja odobreno je zaduživanje radi završetka projekta Adriatic Canyoning te je sukladno tome donešena i Odluka o izmjeni i dopuni Proračuna općine Grude za 2019. godinu,

Zaključkom o davanju ovlasti za zaključivanje ugovora o kupnji nekretnine-1/2 poslovne zgrade i dijela zemljišta JP KOMUNALNOG d.o.o. Grude ovlašten je Općinski načelnik. Odlukom o odobravanju prodaje nekretnine u vlasništvu JP “KOMUNALNO” d.o.o. Grude Općinsko vijeće, kao osnivač, je dalo suglasnost ovom poduzeću radi prodaje dijela poslovne zgrade.

Odlukom o odobravanju zaključenja ugovora o kupnji poslovnog prostora JP “KOMUNALNO” d.o.o. Grude Općinsko vijeće je dalo suglasnost poduzeću za potpisivanje ugovora o kupnji poslovnog prostora u kojem obavlja djelatnost.

Nakon glasovanja, usvojena su Izvješća o radu u 2018. godini: JP “KOMUNALNO” d.o.o. Grude, JU Centar za socijalni rad Grude, JU Narodna knjižnica Grude i Dječjeg vrtića “Grude” Grude.

Nakon glasovanja usvojena su Izvješća o radu u 2018. godini: HNK “Grude” Grude, HNK Drinovci, KK “Grude” Grude, Boćarskog kluba “Grude” Grude, HŽRK “Grude” Grude i Grudskih mažoretkinja.

Nakon toga usvojena su Izvješća o radu Braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Crvenog križa Grude u 2018. godini.

Usvojeno je Izvješće o radu Dragovoljnog vatrogasnog društva Gorica u 2018. godini.

Nakon glasovanja, usvojena su Izvješća o radu u 2018. godini: Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude, Osnovne glazbene škole Grude, Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude, Osnovne škole fra Stipana Vrljića Sovići i Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci.

Nakon glasovanja usvojen je Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na Plan utroška sredstava prikupljenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća koji će biti realiziran u 2019. godini u dijelu preventivnih mjera i Izvješće o izvršenju Programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u općini Grude u 2018. godini.

Zaključkom o odobravanju prodaje zemljišta u K.o. Donji Mamići izravnom pogodbom ovlašten je Općinski načelnik za prodaju građevnog zemljišta JP “EP HZ-HB” Mostar radi izgradnje trafo-stanice.

Rješenjem o utvrđivanju prava vlasništva u korist Stipe Arambašića iz Drinovaca utvrđeno je pravo vlasništva površine 114 m2 u K.o. Drinovci.

Odlukom o izmjeni Odluke o adresnom sustavu općine Grude i označavanju naseljenih mjesta, ulica i trgova nazivima te zgrada brojevima izmjenjen je dio adresnih područja Višnjice i Zagomile.

 

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 22.2 °C
Tlak zraka: 981.4 mbar
Relativna vlaga: 43.0 %
Brzina vjetra: 1.7 m/s
Smjer vjetra: J
Udar vjetra: 5.7 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 24.5.2019 14:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

trebizat-heritage-trails