NaslovnicaNovostiPredsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Skupštini Srbije Tomislav Žigmanov u posjeti općini Grude

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Skupštini Srbije Tomislav Žigmanov u posjeti općini Grude

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Skupštini Srbije Tomislav Žigmanov posjetio je općinu Grude. S domaćinom Ljubom Grizeljom, načelnikom općine Grude, porazgovarao je o političkom i svakom drugom položaju Hrvata u Vojvodini,koje nije nimalo zavidno, te o mogućim poboljšanjima kada je o tome riječ.

zigmanov

Načelnik Grizelj se zahvalio na posjeti,izrazio punu potporu nastojanjima u poboljšanju položaja Hrvata u Srbiji, te rekao nekoliko riječi o trenutnom stanju u općini Grude. Tomislav Žigmanov kao poveznicu s Hercegovinom istaknuo je veliki broj Hrvata koji su došli iz Hercegovine živjeti u Vojvodinu. Što se tiče planirane buduće suradnje najavljena je moguća posjeta izaslanstva općine Grude Subotici i Hrvatima u Vojvodini. Na sastanku je izražena obostrana potreba i želja za svekolikim nastavkom svih mogućih oblika suradnje.

U nastavku dana Tomislav Žigmanov, koji je inače književnik, posjetiti će Srednju školu Antuna Branka Šimića Grude i susresti se s učenicima, dok će se popodne u Kulturnom domu Antun Branko Šimić Gradskoj knjižnici održati Okrugli stol na temu trenutnog položaja Hrvata u Vojvodini.

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 11.9 °C
Tlak zraka: 990.6 mbar
Relativna vlaga: 3.0 %
Brzina vjetra: 1.3 m/s
Smjer vjetra: J
Udar vjetra: 2.2 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 10.11.2018 17:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails