NaslovnicaNovosti

NOVI GRANTOVI ZA SEKTOR POLJOPRIVREDE: SEDAM PAKETA U JEDNOM POZIVU

usaidsweden

USAID/Sweden FARMA II projekt objavljuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za pružanje usluga obuke, savjetodavne podrške i druge stručne podrške organizacijama proizvođača iz sektora poljoprivrede.

USAID/Sweden Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) poziva kvalificirane pružatelje usluga poslovnog razvoja i/ili organizacije proizvođača da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za pružanje usluga obuke, savjetodavne podrške i druge stručne podrške, te na taj način doprinesu jačanju konkurentnosti poljoprivrednog sektora.

USAID i Vlada Švedske stavili su putem FARMA II projekta organizacijama iz sektora poljoprivrede na raspolaganje dodatni grant fond u vrijednosti od tri miliona dolara, a vrijednost pojedinačne aplikacije predviđena je u rasponu od minimalno 2.000 dolara do maksimalno 50.000 dolara (protuvrijednost u KM).

Opširnije...

Grudski alpinisti kod načelnika

20190307 121413

Stipe Leko Ćipa i Ivan Pejić, Gruđani koji su se vratili s alpinističke ekspedicije na Aconcagvu najviši vrh Južne Amerike (kao dio velike alpinističke ekspedicije),prigodom susreta u općini Grude na prijemu kod načelnika Ljube Grizelja upoznali su načelnika o svom putovanju i sa svim događajima s kojima su se susreli na ovom zahtjevnom alpinističkom pothvatu. Uručili su mu mali poklon fotografiju s ekspedicije. Načelnik im je čestitao na velikom sportskom uspjehu koji su napravili i poželio im puno sportskog uspjeha u narednim ekspedicijama. Radujemo se suradnji sa svim grudskim sportašima u vremenima koja su ispred nas,sportaši su uvijek na raspolaganju, bio je neki skromni zaključak prigodnog sastanka.

Službeni glasnik općine Grude br.2/19

 

 

Službeni glasnik općine Grude br.2/19 od 28. veljače 2019. godine možete preuzeti ovdje.

Priopćenje sa 20. sjednice Općinskog vijeća Grude

Priopćenje sa 20. sjednice Općinskog vijeća Grude

Općinsko vijeće Grude održalo je 20. sjednicu 28. veljače 2019. godine. Dnevni red od 16 točaka, dostavljen u materijalima za sjednicu, dopunjen je sa 2 nove točke: 17. Prijedlog Odluke o odobravanju prijave na javni natječaj Javnom poduzeću“KOMUNALNO” d.o.o Grude za nabavku poslovnog prostora i 18. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Statut Javne ustanove Kulturni dom “Antun Branko Šimić” Grude.

Izvod iz Zapisnika sa 19. sjednice Općinskog vijeća Grude jednoglasno je usvojen, bez primjedbi.

Na upit Ivana Lukende o izgradnji dionice vodovoda Tkanice u Tihaljini odgovorio je Ljubo Grizelj, Općinski načelnik. Na upit Dragana Iličića Ljubo Grizelj, Općinski načelnik, je odgovorio o nastavku izgradnje javne rasvjete od Elić Luke do Crkve Škevina Njiva. Na upit Ivana Ančića Ljubo Grizelj, Općinski načelnik, je pojasnio planove sanacije lokalne ceste Cerov Dolac-Tihaljina.

Opširnije...

Odluka o odabiru kandidata po Javnom pozivu za stjecanje prvog radnog iskustava kroz status volontera

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA

OPĆINA GRUDE

OPĆINSKI NAČELNIK

                                        Broj: 02-34-92-4/19

                                       Grude, 28. veljače 2019. godine

Temeljem članka 42. Statuta općine Grude («Službeni glasnik općine Grude» broj: 1/08 i 2/13), na prijedlog Povjerenstva za prijem kandidata za stjecanje prvog radnog iskustava kroz status volontera broj: 02-34-92-3/19 od 27.02.2019. godine, Općinski načelnik donosi

O D L U K U

o odabiru kandidata po Javnom pozivu

za stjecanje prvog radnog iskustava kroz status volontera

Opširnije...

Poziv - 20. sjednica Općinskog vijeća Grude

Bosna i Hercegovina

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA

OPĆINA GRUDE

OPĆINSKO VIJEĆE GRUDE

Broj: 01-05-370/19

                                       Grude, 22. veljače 2019. godine

Temeljem članka 58. stavak 1. i članka 60. Poslovnika Općinskog vijeća Grude (“Službeni glasnik općine Grude”, broj: 1/08, 2/10, 8/10), sazivam 20. sjednicu Općinskog vijeća Grude, za četvrtak 28. veljače 2019. godine s početkom u 9,00 sati

 

Opširnije...

Otvoren javni poziv za besplatne usluge mentoriranja u INTERA TP-u

logo intera

Svakom poduzeću, bilo da je tek osnovano ili da već ima dugogodišnju tradiciju poslovanja, za uspjeh su često presudni savjeti koje može dobiti od vanjskih stručnjaka. Analizirati poslovanje, imati pristup potrebnim znanjima i primijeniti sve relevantne informacije na svakodnevno poslovanje, izazovi su s kojim se lokalna poduzeća nerijetko susreću, a zbog ograničenih kapaciteta nisu u mogućnosti pravilno reagirati.
 
Opširnije...

EU4Business: Poziv na informativni sastanak povodom dodjele bespovratnih sredstava za poljoprivredna gospodarstva

Projekt “Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije – EU4Business” je četverogodišnja inicijativa (2018-2022) koja je financirana primarno od strane Europske Unije (EU)  u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) II.

Projekt provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit(GIZ), Razvojni program Ujedinjenih Naroda (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO). UNDP je odgovoran za  provedbu aktivnosti iz oblasti poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja.

Projekt EU4Business je 1. veljače 2019. godine objavio javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške poljoprivrednim gospodarstvima (primarna proizvodnja).

Sve informacije kao i potrebni dokumenti za ovaj javni poziv se mogu pronaći na web stranici UNDPhttp://www.ba.undp.org/i na stranici projektahttps://eu4business.ba/.

Ovim putem Vas obavještavamo da će se uMostaru (Federalni agromediteranski zavod, Biskupa Čule 10), 20. veljače (srijeda) od 9:30 do 12:00 održati informativni sastanakna kojem možete dobiti odgovore na pitanja u vezi javnog poziva i procesa podnošenja prijava.

Službeni glasnik općine Grude br.1/19

 

 

Službeni glasnik općine Grude br.1/19 od 23. siječnja 2019. godine možete preuzeti ovdje.

Poziv tvrtkama iz privatnog sektora u BiH za slanje aplikacija za nagradu za biznis lidere održivog razvoja za 2019. godinu

natjecajNagrada za biznis lidere održivog razvoja u Bosni i Hercegovini je prva godišnja nagrada ove vrste u Bosni i Hercegovini s ciljem promocije aktivnosti privatnog sektora u oblasti održivog razvoja u zemlji.

Privatne kompanije već implementiraju hvale vrijedne aktivnosti i strategije koje doprinose ciljevima održivog razvoja, kako na globalnoj razini, tako i u Bosni i Hercegovini. Nagrada za biznis lidere održivog razvoja ima za cilj:

  • prepoznati i istaknuti napore privatnih kompanija u realizaciji ciljeva održivog razvoja u BiH,
  • motivirati druge aktere u privatnom sektoru da uvrštavaju ciljeve održivog razvoja u svoje poslovne modele.

Fokus ovogodišnje nagrade je stvaranje dobrih radnih mjesta i zaštita okoliša. Stoga će se kroz ovu aktivnost pokušati identificirati biznis lidere održivog razvoja u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu u dvije tematske oblasti a to su “Ljudi” i “Resursi i okoliš”.

Opširnije...

Priopćenje sa 19. sjednice Općinskog vijeća Grude

grbOpćinsko vijeće Grude održalo je 19. sjednicu 23. siječnja 2019. godine. Dnevni red od 15 točaka, dostavljen u materijalima za sjednicu, jednoglasno je usvojen.

Izvod iz Zapisnika sa 18. sjednice Općinskog vijeća Grude jednoglasno je usvojen, bez primjedbi. Miro Palac, predsjednik Kluba vijećnika HDZ BiH, je zahvalio Općinskom načelniku za postignute uspjehe u prošloj godini.

Nakon glasovanja, jednoglasno je usvojena Odluka o izmjeni Odluke o pristupanju izradi Prostornog plana općine Grude u sklopu izrade Prostornog plana Županije Zapadnohercegovačke kojom se određuje donošenje Prostornog plana općine za razdoblje od 2019. do 2032. godine.

Nakon glasovanja usvojen je Prostorni plana općine Grude za razdoblje od 2019. do 2032. godine.

Odlukom o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu u K.o. Ružići i K.o. Donji Mamići određeno je 9 građevinskih parcela.

Opširnije...

Poziv - 19. sjednica Općinskog vijeća Grude

grbBosna i Hercegovina

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA

OPĆINA GRUDE

OPĆINSKO VIJEĆE GRUDE

Broj: 01-05-68/19

Grude, 17. siječnja 2019. godine

Temeljem članka 58. stavak 1. i članka 60. Poslovnika Općinskog vijeća Grude (“Službeni glasnik općine Grude”, broj: 1/08, 2/10, 8/10), sazivam 19. sjednicu Općinskog vijeća Grude, za srijedu 23. siječnja 2019. godine s početkom u 9,00 sati

 

Opširnije...

Odluka o dodjeli studentskih potpora

grbBroj: 02-14-67/19

Grude, 16. siječnja 2019. godine

Temeljem članka 42. stavak 3. alineja 4. Statuta Općine Grude ("Službeni glasnik Općine Grude", broj 1/08, 2/13 i 3/15), članka 4. Odluke o dodjeli studentskih potpora ("Službeni glasnik Općine Grude", broj 4/16) i zapisnika broj 02-38-1680-1/18 kojeg je utvrdilo Povjerenstvo za dodjelu studentskih potpora, Općinski načelnik d o n o s i

 
O D L U K U
o dodjeli studentskih potpora

Članak 1.

Za akademsku 2017./2018. godinu dodjeljuje se 7 (sedam) studentskih potpora i to kako slijedi:

Opširnije...

Priopćenje sa 18. sjednice Općinskog vijeća Grude

Općinsko vijeće Grude održalo je 18. sjednicu 18. prosinca 2018. godine. Dnevni red od 12 točaka, dostavljen u materijalima za sjednicu, jednoglasno je usvojen.

Izvod iz Zapisnika sa 17. sjednice Općinskog vijeća Grude jednoglasno je usvojen, bez primjedbi. Nije bilo vijećničkih pitanja. Svi predloženi akti su jednoglasno usvojeni.

Nakon glasovanja, usvojen je Rebalans Proračuna općine Grude za 2018. godinu. Proračun općine Grude za 2019. godinu usvojen je u iznosu od 8.245.700,00 KM. Nakon glasovanja, usvojeni su Odluka o izvršenju Proračuna općine Grude za 2019. godine i Program rada Općinskog vijeća Grude za 2019. godinu.

Opširnije...

Stranica 1 od 36

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 5.9 °C
Tlak zraka: 990.9 mbar
Relativna vlaga: 72.0 %
Brzina vjetra: 1.0 m/s
Smjer vjetra: JZ
Udar vjetra: 1.6 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 24.3.2019 04:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails